Epilog

 

Epilog

 

Nu ma hotarasem inca daca imi place aglomeratia din New York. Ma mutasem aici la inceputul vacantei de vara, in niste circumstante nu prea placute.

Dupa o depresie lunga si urata, vroiam sa fug cat mai departe, ca sa uit totul odata pentru totdeauna.

Caci, cu toate ca eu ma decisesem sa las trecutul in urma, el nu vroia sa ma lase pe mine. Trecutul. Edward. Ma urmarea, ma sufoca si aproape ca ma hartuia.Trebuia sa fug de el, undeva unde sa nu ma mai poata gasi. Si exact asta am facut.Am luat primul avion catre New York, imediat dupa terminarea liceului si dupa sustinerea discursului de absolvire.

Imi amintesc si acum cum Edward aparuse acolo din senin, iar eu nu am mai fost capabila sa citesc ceea ce imi notasem pe amarata aia de foaie si  am inceput sa spun niste lururi la care nu ma mai gandisem inainte, dar erau foarte sincere si adevarate.

Când noi aveam cinci ani, ei ne-au întrebat ce vrem să fim când vom fi mari.Răspunsurile noastre erau lucruri precum astronaut, preşendinte…
Sau, în cazul meu, prinţesă.

Când aveam zece ani, ei au întrebat din nou şi noi răspundeam – star rock, cowboy, sau în cazul meu, medaliată cu aur. Dar acum când noi am crescut, ei vor un răspuns serios. Păi, ce ziceţi de asta: cine naibii ştie?! Acesta nu este timpul să luăm dezicii grele şi rapide, este timpul să facem greşeli. Ia trenul greşit şi blochează-te într-un loc răcoros. Îndrăgsoteşte-te – mult. Specializează-te în flosofie pentru că nu este nici o cale să îţi faci o cariera din asta. Răzgândeşte-te. Apoi răzgândeşte-te din nou, pentru că nimic nu este permanent…

Deci să facem cât de multe greşeli putem. În aşa fel încât, într-o zi, când ei vor întreba din nou ce vrem să fim… nu va trebui să ghicim. Vom şti!”

(preluat din Twilight Saga: Eclipse)

 

A venit la mine imediat ce am coborat de pe scena, dar nu m-am mai obosit sa il ascult. La ce bun? Stiam ce imi va spune, dar nu il mai credeam. Si asa am ajuns in aeroport, hotarata sa ajung undeva unde nu ma poate gasi.

Am fost admisa la Yale si oricum trebuia sa ma mut in Connecticut, dar pana atunci m-a gandit sa vad New York-ul, care m-a dezamagit dealtfel, deci nu ma straduiam prea tare sa ma adaptez.

Am mers pe strada aglomerata de care eram deja satula, catre apartamentul pe care il inchiriasem pe timp de vara.Acolo voi scapa de aglomeratie si voi fi singura.

Am iesit din lift si m-am indreptat catre usa, dar ceva era in neregula. Cineva statea pe presul de la usa.Te rog, Doamne, sa fie doar postasul….

Doar postasul. Un postas pe traseul Bella-Tanya.Minunat.

Dintr-o data am simtit ca pamntul se invarte si eu nu ma mai pot tine pe picioare. Oare Universul chiar ma uraste?

– Poti sa pleci, i-am spus in loc de introducere. Nu am de gand sa te ascult. Si daca te mai vad vreodata, daca ma mai urmaresti, daca se intampla fie si sa tereci pe strada intamplator, chem politia si iti jur ca o sa obtin un ordin de restrictie.

-Bella, te rog, trebuie sa vorbim.

Mda, unde am mai auzit asta? Viata mea e un vartej de deja-vu-uri.

Am descuiat usa apartamentului si am intrat, apoi m-am grabit sa ii trantesc usa in nas. Am auzit cum piciorul lui a lovit usa. M-am grabit sa o incui.

Nu o sa fac aceeasi greseala din nou. Pentru ca singurul lucru pe care l-a adus Edward in viata mea este tristetea. Am facut multe lucruri de care nu sunt mandra, pentru el. Dar s-a terminat. Nu ii voi mai permite ca ma trateze ca pe o marioneta, trebuie sa gasesc puterea de a merge mai departe si de a accepta ca prezenta lui Edward in viata mea nu aduce nimic bun.

Viitorul se intinde in fata mea, oferindu-mi multe posibilitati. O sa incep facultatea, o sa imi cladesc o viata asa cum imi doresc, fara sa ma mai las influentata de cineva.

Trebuie sa fiu cine vreau eu sa fiu.

Si chiar daca sufletul meu se sfasie in mii de bucati, chiar daca as vrea sa nu trebuiasca iau aceasta decizie, stiu ca trebuie sa o fac.

26 comentarii (+add yours?)

  1. mariana
    nov. 23, 2010 @ 18:44:03

    i-ai separat? forever?

    Răspunde

  2. ioana
    nov. 23, 2010 @ 18:44:46

    nu se poate….nu degeaba se spune ca tot ce e frumos tine putin :(( mi-ar fi placut sa mai continue, dar asta e….astept cu mare nerabdare filmul 😉 bafta in tot ce faci poop :*:*:*>:D<

    Răspunde

  3. mariana
    nov. 23, 2010 @ 18:45:33

    THIS is very NASHPA!
    ficul este bun…..finalul….

    Răspunde

  4. dcfg11
    nov. 23, 2010 @ 18:51:32

    nice, impresionant chiar, pana in ultimul moment suspans si intriga, o adevarata poveste, chiar daca s-a terminat acum ceva, pe viitor tot timpul va veni altceva mai maret, succes in continuare in oricare proiect vei mai initia

    Răspunde

  5. ana
    nov. 23, 2010 @ 19:14:03

    imi place finalul…
    cred ca era normal sa se intample asa…sa aleaga sa continue viata fara el..

    Răspunde

  6. whathappensif
    nov. 23, 2010 @ 20:47:24

    Bravo Ramona!
    Ai facut ceea ce putini din scriitorii de ficuri ar face-o, nu ai facut un final fericit numai pentru ca asa a vrut x sau y.
    Este un final realist, eu, sincer, in locul Bellei l-as fi si ignorat pe Edward.
    Chiar imi place.
    Abia astept filmul.
    Felicitari si pentru ideea cu filmul.
    Poti sa-mi zici, te rog, de la ce pagina din Eclipse este citatul ca am uitat.
    Kisses Maya

    Răspunde

  7. Cristiana
    nov. 24, 2010 @ 12:08:59

    Foarte frumos!
    Sincer, asa e mai intrigant si uimitor decat daca ar fi ramas impreuna!
    Felicitari!!!

    Răspunde

  8. paula
    nov. 24, 2010 @ 13:29:13

    Nu ma asteptam la asa ceva, dar date fiind intamplarile precedente cred ca asa este cel mai bine. Decat sa suferi pentru o iubire ca acdeasta mai bine deloc.
    Felicitari . Sunt foarte mandra de tine. Ai facut ce altii nu au avut curajul.

    Răspunde

  9. Alinusha
    nov. 27, 2010 @ 07:42:07

    E super. E exact ce ar trebui sa faca orice alta fata in viata, in situatia asta. Ti-am iubit ficurile de la inceput. Imi pare rau ca partea a doua a fost atat de scurta, dar te inteleg ca dupa atata timp mai expira si ideile. Eu am ramas in pana dupa 6 luni. Poate imi pare rau ca i-ai despartit pe Bella si Edward, dar daca asta era soarta personajelor, cred ca e unul dintre cele mai bune fanficuri de pana acum. Succes in continuare.
    P.S. Daca ai nevoie de figuratie sau sau personaje secundare, cred ca pot sa ajut. Poopici dulci si abia astept urmatorul fic sau one-shot scris de tine. Luv ya!

    Răspunde

  10. alexandrasweety
    nov. 27, 2010 @ 18:37:18

    imi place ca ai avut curajul(spun asta in locul unui cuvant mai bun pe care nul gasesc)sa i desparti pe edward si bella!
    sunt sigura ca nimeni nu mai are/nu a mai avut „curajul” pe care il ai tu!
    chiiar daca imi doream sa aiba un final fericit si acesta este la fel de bun poate chiar mai bun!si te felicit pentru aceasta!
    ador/am adorat acest fanfic si o sal ador in continuare!
    in fiecare zi chiar daca nu aveam voie la calculator decat in week-end intram dimineata cand sunt singura si verificam daca ai mai scris ceva , daca ai mai pus un capitol fie el cat de scurt!
    cand am vazut ca in loc de capitolul „18” am gasit scris „EPILOG” ma apucat plansul si nu exagerez deloc!
    am citit cu inima in dinti epilogul si am inceput sa plang cu fiecare rand citit mai tare ! a insemnat foarte mult pentru mine acest fan fic!
    a fost atat de frumos , cu sentimente care le aveai si tu o data cu personajul (la mine asa a fost ) , a fost atat de ………..nu exista un cuvant pe lume care sa descrie acest fan-fic si cat de mult a insemnat el pentru mine! ! !
    continua sa scrii fan-ficuri deoarece ai foarte mare talent si ar fi foarte mare pacat sa nu ti-l folosesti!
    scrii atat de minunat , fantastic , superb ,…, si as vrea si eu sa fiu in locul tau macar cateva minute ,sa am imaginatia si talentul tau !!!te admir (si chiar daca am spus asta o data o so mai spun de 10000000000000000000 de ori!)!!!!!!!!!!!!!
    in concluzie am adorat/ador acest fan-fic si tot ce a insemnat EL!
    Pupici si esti o scriitoare minunata!!!!!!!! 😡

    Răspunde

  11. alexandrasweety
    nov. 27, 2010 @ 18:41:42

    nu am mai lasat niciodata un asemenea comentarium dar in final am sppus tot ce am simtit si inca simt !
    deci sunt mandra de mn ca am spus tot ce am gandit si am simtit chiar daca nu am eu niste formulari de cazi pe spate cred ca mam descurcat cat de cat!
    FELICITARI PENTRU ACEST FAN-FIC INCA O DATA!
    Pupici!

    Răspunde

  12. Cristiana
    dec. 07, 2010 @ 14:39:31

    Pentru Concurs:

    Cu siguranta multora nu le-ar conveni asta, deoarece ai despartit minunatul cuplu Bella si Edward, insa eu cred ca asa este mult mai frumos.
    Niciun baiat nu merita atatea sanse cate i-a oferit Bella, insa ea era orbita de dragoste.
    Iubesc discursul tinut de ea la finalul liceului, nu neaparat ca e din Twilight, ci pentru ca se asorteaza, ca sa spun asa.
    Este…incantator, mirific, minunat, intrigant! Nu…nu am cuvinte!
    [sincer, niciodata nu prea am avut cuvinte cand venea vorba sa iti las un comentariu, pentru ca nu exista cuvinte la asa ceva]

    Răspunde

  13. alexa
    dec. 14, 2010 @ 21:17:24

    Daca as fi fost in locul tau nu m-as fi putut hotara la un final pentru acest fic. Chiar daca desigur o ador pe Bella, si Tanya a fost tot o victima a lui Edward si normal a luptat pentru dragostea lui la fel ca orice fata, deci nu cred ca ar trebui tratata diferit sau inferioara Bellei. Este adevarat ca sunt doua personalitati diferite, dar atunci cand au luptat pentru persoana iubita si-au folosit toate armele si cred ca prin asta pot sa le aseman. Ma bucur ca a avut curajul sa il refuze pe Edward, sa il lase acolo in fata usii si sa treaca peste. Stiu ca este dureros si mai ales de durata dar daca iti doresti intotdeauna reusesti. Sper ca acest fic sa aiba si o a treia parte mi-ar placea poate sa vedem cum s-au descurcat Edward si Bella separati, daca Edward s-a intors la Tanya si daca Bella a trecut peste sau cine stie poate destinul ii va aduce din nou impreuna.
    Toate ficurile tale sunt minunate, dar sunt cateva care imi vor ramane toata viata in suflet. Mi-ar placea sa le pastrez in raftul bibliotecii mele, dar sunt sigura ca o sa vina si ziua aceea mai devreme decat te astepti.
    Te-am pupat
    Alexa

    Răspunde

  14. d33yutza
    dec. 31, 2010 @ 18:27:30

    foarte interesant ficul
    cred ca nu se putea un alt final
    edward pur si simplu nu se putea hotara intre cele doua , iar bella a ales ce ii facea ei mai bine, chiar daca asta i-a adus tristete.

    Răspunde

  15. Elena
    feb. 01, 2011 @ 20:08:25

    prima data cand ma citit epilogul am fost suparata, ma asteptam la un final fericit.

    dupa am realizat ca ai pus un final exact asa cum trebuie. relatia lor nu trebuie sa mai continuie, i-a facut mult rau.

    felicitari!

    Răspunde

  16. mary
    feb. 19, 2011 @ 09:57:36

    superb finalul!!!!!chiar daca nu s-au impact tot este unul din cele mai frumoase ficuri pe care le-am citit…….esti o autoare minunata si sper ca scrisul sa nu ramana doar un hobi pentru tine …te pup si spor la scris

    Răspunde

  17. mary
    feb. 19, 2011 @ 10:01:35

    a……. si despre ce film vorbeste toata lumea..?????????

    Răspunde

  18. Liv
    mart. 20, 2011 @ 07:25:26

    A fost o decizie inteleapta din partea Bellei… nu cred ca merita sa imparta pe cineva pe care il iubea atat de mult, iar edward nu avea de gand sa renunte la tanya,deci..
    in conluzie vreau sa te felicit pentru un fic superb!:)

    Răspunde

  19. Luisa
    aug. 30, 2011 @ 16:15:05

    Doare sfarsitul, dar asa e mai bn., Sper ca amandoi sa fie bn, si, peste ani, cand se vor intalni, sa se amuze de perioada asta si sa se bucure ca nu au luat decizia de a ramane impreuna. Sa fie prieteni. Cam atat cu delirul meu desre asta. E unul dintre putinele ficuri care mi-au lasat sentimentul de speranta dupa ce totul s-a dus de rapa cumva… Felicitarile mele. E un fic foarte bun si destul de comlex din punct de vedere al gandirii personajelor , scris simplu, in care, pana la urma, totul se explica.
    Ma bucur ca Bella nu a ramas insarcinata, pentru ca asta ar fi fost greu. O adevarata responsabilitate trista pentru ambii. Desi e greu sa spuna asta, Bela nu e destul de matura pt acest pas. Si din cauza asta se incapataneaza mai mt. Cat despre Edward, a ales-o pe Bella doar pentru ca ea a luptat cu adevarat si pentru ca, desi tot simtea ceva pt Tanya, cu ea era prea dificil sa continue. A ales doar ce e simplu, negandindu-se la consecinte sau la ce vrea cu adevarat… Si Bella si-a dat seama ca dragostea doare, si ca a gandit ca o adolescenta furioasa… Admir alegerea ei. Finalul e insasi schimbarea, momentul cand alege cu adevarat si se transforma… Ai scris minunat, si acum, desi am maxim 2 observatii in ambeleparti, o sa le las. Oricum nu sunt cine stie ce… 😉 Succes in continuare si multumes ca ai scris. De asemenea, as vrea sa imi exprim regretul fata de adevarata drama, baza ficului. In rolul de Alice, ai fost o prietena grozava! Acum, o sa inchei… Daca ai chef, poate treci pe blogurile mele. http://isthisloveedward.wordpress.com si http://mihadia.wordpress.com . Felicitari pentru fic si mutumesc ca ai scris si ca ai ales acest final. Cumva, am invatat o lectie pentru viitor. Toate cele bune!

    Răspunde

  20. EmptyDreamer
    sept. 01, 2011 @ 03:49:55

    Superb ficul. Imi place ca ti-ai asumat riscul si ai decis sa-i desparti pe edward si bella. Well, ce pot sa mai spun in afara de faptul ca talentul se revarsa din tine? Scrii superb, ai imaginatie, nu faci compromisuri… te apreciez ;).
    P.S.: de tanya ce se mai aude? a ramas edward sau nu cu ea?

    Răspunde

  21. Andreea Ioana Abeaboeru
    feb. 29, 2012 @ 06:19:36

    Este un fic superb,incredibil cu o actiune cutremuratoare…Eu una iti multumesc ca mi-ai dat sansa sa descopar o alta lume.Cu toate ca sfarsitul a fost oarecum tragic trebuia sa existe si imi pare enorm de rau ca bella a fost nevoita sa se sacrifice dar poate ca asa e cel mai bine.:*:*:*

    Răspunde

Lasă un comentariu