Prolog

Prolog

 

Viaţa seamãnã cu o cãlãtorie pe o corabie: suntem purtaţi printre valuri, aruncaţi dintr-o parte în alta de cãtre destin, ca o pãpuşã de cârpe în mâinile unui priceput, divin, pãpuşar ce dicteazã, aşezat în tronul sãu magic, sã fie soare sau furtunã. Astfel, corabia navigheazã, depãşeşte obstacole, merge mai departe, vegheatã cu ochi atenţi, care nu sunt vãzuţi, simţiţi, auziţi, decât în clipa cea din urmã.

Şi atunci, dacã un talaz puternic ne loveşte şi ne doboarã, corabia se scufundã, totul în jur se prãbuşeste, în timp ce pãpuşarul, plictisit, trage dintr-o ţigare divinã, privind cum ne zbatem printre valuri, istoviţi, cum ne luptãm cu imposibilul, cãutând chiar şi în ultima clipã de agonie o cale de scãpare.

Se va ridica din tronul sãu pentru a ne întinde o mânã de ajutor? Va pãşi peste aroganţa-i divinã pentru a reda viaţa unui om, o furnicã din mãreţul furnicar, o pãrticica dintr-un tot?

Ȋntr-o lume uitatã de orice suflu de pãpuşar, suflete pure şi suflete nedemne se amestecã într-un ocean de incoerenţã, eleganţa, minciunã şi rãutate. Existã, totuşi, în inima de onix incandescent al oricãrui demon lugubru, o picãturã de rubin.

 

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. Diana
    ian. 03, 2012 @ 13:40:15

    Super prolog!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: