O viata fara tine- Capitolul 1

O viata fara tine

Scris de PattyMasen

Tradus de Ramona

Descriere: Toate personajele ii apartin lui Stephenie Meyer (trebuia sa spun asta, nu?), iar aceasta poveste se petrece intr-un loc al mintii mele sinistre.

Edward a abandonat-o pe Bella in padure, iar cand se intoarce peste 20 de ani pentru a vedea daca ea este fericita, nu gaseste decat niste scrisori in care ea povestise cum a fost viata ei in acesti ani.

Capitolul 1

Edward POV

Am promis ca va fi ca si cum nu as fi existat.

A trecut atata vreme, iar eu inca ma zbat intr-o agonie infinita. Zile intregi inchis in niste locuri lugubre, saptamani intregi in care am stat fara sa ma hranesc, desi stiam ca nu pot muri de foame, ci pot doar sa ma slabesc.

Am reusit sa stau doua luni intregi nemancat, dar in final instinctele mele au invins.

Am colindat America de Sud, incercand sa ma tin cat mai departe de ea.

De atata timp nu i-am mai pronuntat numele….

Cu toate ca mintea mea isi aminteste si o striga in fiecare secunda a existentei mele…

-Bella…unde esti, iubirea mea?

De mai mult de 8 ani nu am mai vazut pe nimeni din familia mea. M-am indepartat de ei pentru ca nu am vrut sa ma vada suferind, ei nu merita asta, eu sunt singurul vinovat de tot ce s-a intamplat.

De 20 de ani traiesc fara rost.

Este atat de aproape, din locul in care stau ii pot vedea fereastra, dar stiu ca nu este nimeni acasa acum, nici nu stiu ce s-a intamplat cu ea, a trebuit sa imi tin promisiunea si sa plec din nou cat mai departe posibil, in celalalt capat al lumii, dar distanta nu a reusit sa imi atenueze marea durere din suflet.

Oare ce s-a intamplat cu ea?Oare unde este acum? Mai locuieste aici? Probabil s-a dus sa studieze in State. Oare ce cariera si-a ales? Cati prieteni noi sunt alaturi de ea pe parcursul zilelor? Dar pe parcursul noptilor? Nu, nu trebuie sa ma gandesc la asta, nu imi pot controla furia care ma cuprinde de fiecare data cand imi imaginez ca cineva o priveste asa cum o priveam eu, ca altcineva o atinge asa cum o atingeam eu, ca altcineva…eu vroiam doar ca ea sa fie in siguranta. Dar tanjesc inca dupa o viata alturi de ea.

Casa este pustie. Am profitat de asta pentru a mai intra o data in camera ei, pentru a ii simti o data mirosul…de data aceasta pentru ultima oara.

Fereastra este deschisa, pare ca ma asteapta…Camera ei este neschimbata, dar parfumul I s-a pierdut, nu a mai fost aici de mult timp. Usa de la camera ei este incuiata cu cheia. Un strat gros de praf s-a depus de birou, iar pe pat se afla o cutie. Am deschis cutia si am gasit un plic pe care scria EDWARD.

Sunt mai multe bijuterii inauntru si un tean de scrisori care nu am de unde sa stiu cand au fost scrise, pentru ca nu au data. Cu siguranta sunt pentru mine…dar de unde a stiut ca ma voi intoarce?

PRIMA SCRISOARE

Ai fugit sau te-am lasat sa pleci?

Nu imi amintesc. Dar nut e-am mai vazut de 20 de ani. Sper ca macar tu te-ai distrat, pentru ca “limitata” mea minte umana nu a reusit sa te uite, desi m-am chinuit din rasputeri.

Ai vrut sa imi oferi o viata fara tine si am primit-o, darn u iti pot multumi pentru asta, caci ai luat odata cu tine cand ai plecat si bucuria mea de a trai.

Cu toate astea, cu tine sau fara tine, timpul a trecut. Viata mea umana pe care atat ai incercat sa o aperi se apropie cu pasi repezi de final si vreau sa iti fac un bilant a tot ceea ce s-a intamplat si a ceea ce nu as fi vrut sa se intample. Sper ca vei fi multimit si iti va face placere sa afli, pentru ca mien u mi-a facut nicio placere sa o traiesc.

Dupa tot ceea ce mi-ai spus in padure in ziua in care m-ai parasit, inima mea s-a rupt in doua si nici nu mai conteaza daca era adevarat ce mi-ai spus sau m-ai mintit. Complexele mele de inferioritate imi strigau ca nu m-ai iubit pentru ca sunt doar un om sin u te merit, sunt insignifianta pentru tine.

Pentru binele sau pentru raul meu, ai ales o viata de parte de mine, m-ai indepartat.

Te-am urmarit mult timp prin padure pan ace picioarele mele nu ma mai puteau sustine .

M-ai lasat sa mor langa un arbore, care m-a adapostit mai bine decat ai reusit sa o faci tu.

Stand acolo, am visat la o viata alaturi de tine, am visat ca eram urmariti de alti vampire, dar tu erai langa mine mereu, aparandu-ma, nelasandu-i sa imi faca rau.

Am mai visat ca eram imbracata in alb, iar tu ma asteptai la altar.  Atatea lucruri care nu s-au intamplat niciodata. Am visat ca am terminat colegiul impreuna, am visat copii cu obrajii roz, zile de Craciun impreuna si aniversari.

Nu stiu cat timp mintea mea a hoinarit, afundandu-se in vise imposibile.

M-au gasit doua zile mai tarziu. Totul era atat de confuz: multa lume, doctori, parintii mei, toate se invarteau in jurul meu ametitor, iar singurul lucru pe care il puteam rosti era “Edward se va intoarce!”

22 comentarii (+add yours?)

  1. Belly-Welly
    mart. 05, 2010 @ 07:28:44

    woooow
    e minunat
    😡
    traduce te rog

    Răspunde

  2. alinutz_twilight
    mart. 05, 2010 @ 07:34:28

    wow…nu am cuvinte !Uite totusi unul superb !

    Răspunde

  3. Deea
    mart. 05, 2010 @ 08:01:51

    trsit dar extraordinar! merita sa il traduci!

    Răspunde

  4. Deea
    mart. 05, 2010 @ 08:02:15

    trist* 🙂

    Răspunde

  5. Marina
    mart. 05, 2010 @ 08:22:18

    e asa trist 😦
    dar in acelasi timp si minunat :X
    vreau sa-l traduci in continuare 🙂
    merita :X

    Răspunde

  6. adynu
    mart. 05, 2010 @ 08:41:33

    superb :X :X trebuie sa il continui ramo

    Răspunde

  7. SIMENA
    mart. 05, 2010 @ 10:07:54

    E atat de trist ,dar destul de interesant,…sa afli o viata din scrisori este un lucru destul de trist,dar se intampla.Ar fi bine sa traduci in continuare,merita citit de cei care iubesc ficurile.te pup.

    Răspunde

  8. Adutza
    mart. 05, 2010 @ 12:16:47

    Deci suna extraordinar :X
    propun sa traduci in continuare.. daca nu iti este prea greu, cu timpul si cu toate.. presupun ca ai timpul necesar, ca sa nu ne amagesti doar cu un prim capitol superb ;));))

    Bravo..si bv si pentru primul cap din Bella’s Diary, stii ca l-am citit si ca imi place mult.. succes si inspiratie in continuare :*:*

    pupik! ast capitolele urmatoare :X >:D<

    Răspunde

  9. Alinusha
    mart. 05, 2010 @ 14:30:11

    As vrea sa plang dar nu am lacrimi destule ca sa exprim cat de atinsa sunt de acest capitol. Este superb. Sau superb este prea putin. Imi place la nebunie si abioa astept capitolul urmator. Iti urez succes in continuare.

    Răspunde

  10. alexa
    mart. 05, 2010 @ 17:54:16

    e mult prea frumos acest fan fic … chiar merita sa il traduci

    Răspunde

  11. Alexya
    mart. 05, 2010 @ 19:35:14

    Ramoooo. Sa traduci in cointinuare. E prea tare 😀 . Te bat de nu traduci. Pentru mine macar 😀 … :)) . Este super si merita tradus. Pupici.
    Alexya

    Răspunde

  12. kristy12
    mart. 07, 2010 @ 19:35:20

    de cand am citit descrierea am inceput sa fiu trista
    bella imbatraneste shy moare?
    snt…furioasa?
    nu snt sigura,dar shtyu ca nu-mi place k uh ma faci sa0mim placa finalurile triste,povestile triste
    mrg,snt eu sadica,dar se presupune ca ar trebui sa uibesc happy end-urile

    Răspunde

  13. ramonafiction
    mart. 07, 2010 @ 20:08:00

    trebuie sa recunosc faptul ca nu am avut rabdare si am aruncat o privire la ultimul capitol…nu l-am citit pe tot, ci doar un paragraf…si pot sa va spun ca nu se va intampla nimic din ce credeti voi…

    Răspunde

  14. Alyna
    mart. 12, 2010 @ 20:54:31

    e superb :D… sa iti mai spun k miau dat lacrimile ? ei bine da…maiu dat :(…e ft trist …dar merita sa fie tradus :X..:*:*

    Răspunde

  15. Deny
    iun. 01, 2010 @ 15:15:42

    Nu cred ca Bella e batrana, au trecut doar 20 de ani, deci ar trebui sa aiba.. 38 sau 39 de ani plini de suferinta. M-am intristat imediat ce am citit primul paragraf. Si , eu cred, ca Bella , la sfarsit de sinucide, sau moare de durerea ce nu o mai poate suporta. Sau Edward o transforma in vampa si intinereste pana la 17 ani, cat au avut ambii cand s-au cunoscut si s-a infiripat iubirea.
    Capitolul este exceptional, sublim, superb:X Ai facut cea mai buna alegere cand ai decis sa il traduci. Felicitari!
    Te pup:*
    Deny.

    Răspunde

  16. twilightprinces
    iun. 12, 2010 @ 11:15:55

    este atat de trist.poor Bella

    Răspunde

  17. Marya
    iun. 22, 2010 @ 20:49:29

    e f f f fr.felicitari, esti buna

    Răspunde

  18. nikannie
    iun. 23, 2010 @ 07:58:17

    foarte frumos capitolul!!!!
    este detsul de trist, dar banuiesc ca asa este cam tot ficul!

    Răspunde

  19. nikannie
    iun. 23, 2010 @ 07:58:24

    foarte frumos capitolul!!!!
    este destul de trist, dar banuiesc ca asa este cam tot ficul!

    Răspunde

  20. nicoleta
    nov. 05, 2010 @ 18:45:55

    super…….popici

    Răspunde

  21. Trackback: 2010 in review « Ramonafiction's Blog
  22. Elena
    feb. 01, 2011 @ 19:52:58

    of, asta doare rau. ce s-a intamplat cu bella? a murit?

    Răspunde

Lasă un comentariu